Ad hoc-opgaver
Kerneopgaven i Gonge Intelligence er at understøtte jeres virksomhed, så I får de bedste vilkår for at udføre jeres opgaver mest effektivt og nå jeres forretningsmæssige mål.
Det betyder, at jeg udfører en lang række mindre, ofte specialiserede opgaver, som er med til at skabe sammenhæng i processer og sikre hele sammenhængen i jeres økonomifunktion og mange andre relaterede funktioner.
Kort sagt: Jeg sørger for at følge op på de mange afledte processer og opgaver, der ligger ved siden af økonomifunktionen og som har indflydelse på, hvordan det tværgående samarbejde i virksomheden forløber.
Et par eksempler på ad hoc-opgaver, som har stor indflydelse på drift, compliance og/eller strategi:
- Løbende afstemning af skattekontoen
- Indberetning af statistikker til Dansk Statistik
- Klargøring til og opfølgning på kontrolbesøg fra myndigheder, herunder efterfølgende justering/omlægning af processer og systemer
- Indberetninger på Virk, hos Erhvervsstyrelsen og hos andre offentlige instanser, herunder gennemførsel af ændringer i eksisterende registreringer
- Opsætning af e-boks: adgangsrettigheder og brugeropsætninger
- Undersøgelse og vurdering af vilkår samt indgåelse af aftaler, for eksempel med inkassofirmaer, forsikringsselskaber, leverandører af kontorudstyr etc
- Udarbejdelse af vejledninger, årshjul mm, så medarbejderne har overblik over gentagne opgaver
- Uddannelse af medarbejdere i regnskabsopgaver
- Udvikling af samarbejdet med leverandører, så håndtering af og mængden af bilag i virksomheden forenkles
- Opbygning af enkle overordnede kontroller, der minimerer fejl
- Gennemgang af forretningsgange for at finde muligheder for effektivisering og optimering, det kan være alt fra gennemgang af leverandøraftaler til opbygning af målepunkter/lagerstyringssystemer mv.
Et helt konkret eksempel er efterlevelse af de nye EU-krav om ESG (Environment, Social, Governance)-rapportering, hvor virksomheder skal dokumentere deres arbejde med bæredygtighed på flere niveauer. Selvom din virksomhed ikke er omfattet af kravene (lige nu er det kun store og/eller børsnoterede virksomheder, der er i fokus), vil I kunne opleve at blive mødt af forventninger og krav om, at I kan dokumentere jeres arbejde med bæredygtighed.
Det kan være, at I samarbejder med store virksomheder, der er underlagt kravene, og som derfor vil bede om ESG-data fra jer, hvis I er leverandør til dem. ESG-data kan for eksempel omfatte jeres forbrug af energi, råvarer og arbejdskraft. Det betyder, at I har brug for løbende at indsamle data i et brugbart (digitaliseret) format og sikre, at disse data opbevares på betryggende vis.
Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.